SeneCura SeniorCentrum Slivenec

Poděkování SeniorCentru Slivenec od naše klienta

Každý, kdo řeší nepříznivou zdravotní situaci svého blízkého, zjistí, jak je to obtížné.

Nemoc manžela nás zasáhla stejně, jako každou jinou rodinu – nepočítali jsme s ní, nebyli jsme připraveni, neuměli jsme situaci řešit. A vše jsme se učili za pochodu. Největším problémem bylo, že kromě nás nebyl v místě bydliště nikdo, kdo by pomohl. Žádná organizace, pečovatelská služba, charita či domov.

V situaci, kdy manželka nemůže opustit práci, a dospělé děti musí zajišťovat vlastní rodinu nebo žijí mimo bydliště postiženého seniora, pak mnoho možností nezbývá. Žádný domov v našem kraji nebyl schopen manžela přijmout. Jediné pracoviště byl DZR SeneCura – Slivenec.

Podle internetových zdrojů nabízí tento domov nejen ubytování a běžnou péčí, ale i nadstandardní aktivity, etické jednání s nemocným, komunikaci s rodinou i zvýšený zájem personálu. Mohu jedině potvrdit, že všeho se nám skutečně dostalo. Byli jsme důkladně informováni, komunikace probíhá bez zdržení, je vstřícná. Nejen sociální pracovnice, ale celý personál se opravdu o klienta i jeho rodinu zajímá. Každý, koho v domově potkáme, nás zdraví a vítá. I proto se zde manžel cítí dobře, nemá pocit obtěžujícího klienta, těší se na další aktivity, o těch realizovaných spontánně vypráví.

Protože však dojezdová vzdálenost od místa našeho bydliště je veliká, volíme ukončení zdejšího pobytu. Nevím, zda v novém domově se setkáme s obdobně milým, vstřícným a profesionálním jednáním. Každopádně zdejší moderní prostory a zejména tolerantní, důstojné, věcně odpovídající, chápavé a pozitivně vstřícné přijetí má velmi vysoký kredit, který bude jakýkoli jiný „běžný“ domov asi jen obtížně dosahovat.

Chci upřímně poděkovat celému místnímu personálu za citlivý a v nejlepším slova smyslu profesionální přístup ke klientům. Tato nesmírně záslužná a nelehká práce si zasluhuje mnohem vyšší ocenění a společenský status.

Proto alespoň za sebe: „Upřímně děkuji – za klienta i jeho rodinu“.

1.5.2019

Mgr. Šárka Gabrielová

 Další článek