SeneCura SeniorCentrum Slivenec

SeneCura SeniorCentrum Slivenec získalo čestné uznání v projektu Dobrá duše

SeneCura SeniorCentrum Slivenec získalo čestné uznání v 7. ročníku projektu Dobrá duše za vytváření výjimečného prostředí pro dobrovolnickou pomoc v roce 2018, podporu projektů pro seniory a ochotu být lidský v každé chvíli.

Vyhlášení výsledků sedmého ročníku projektu Dobrá duše se uskutečnilo v pražském klášteře Minoritů svatého Jakuba, který již neodmyslitelně patří k tradici tohoto projektu. Stejně tak k ní patří i dlouholetí patroni projektu, Vladimír Hron a Aleš Cibulka. Mezi partnery a organizátory projektu patří Ministerstvo práce a sociálních věcí, Asociace poskytovatelů sociálních služeb, Gerontologické centrum a také společnost HARTMANN – RICO a.s

Dobrá duše, projekt, jehož cílem je ocenit dobrovolníky z řad seniorů za jejich obětavou práci, probíhá vždy ve 2. kategoriích, a to v kategorii jednotlivců a v kategorii institucí.

Naše SeniorCentrum Slivenec soutěžilo v kategorii „instituce“, která podporuje a oceňuje aktivity vedoucí k zapojování seniorů z okolí do života zařízení a péče o jeho klienty. Zde náš domov reprezentovala sociální pracovnice Julie Kašparová, která se od prvopočátku našeho SeniorCentra věnuje dobrovolnického programu, společně s organizací ADRA. Převzetí čestného uznání bylo tedy i oceněním pro ni samotnou. Příjemným zážitkem bylo nejen místo konání – Klášter minoritů svatého Jakuba, ale také setkání s organizátory projektu a kolegy z jiných zařízení či samotnými dobrovolníky.

Kolegyně Julie Kašparová se v rámci svého profesního života pohybuje v sociálních službách, kde většinou cílovou skupinou jsou právě senioři. Při otevření našeho SeniorCentra ve Slivenci se aktivně zhostila role stěžejní osoby pro program dobrovolnictví, který má SeneCura nastaven. Pro spolupráci jsme si vybrali organizaci ADRA, která se dobrovolnictví věnuje na profesionální úrovni již několik let. Julie Kašparová nejen aktivně jedná s dobrovolníky, individuálně je seznamuje s naším domovem, ale též se snaží propojovat samotné dobrovolníky a naše klienty s ohledem na zájmy, činnosti, aktivity, záliby atd. Může to znít jako práce každá jiná, ale opak je pravdou, jelikož správným propojením získáme nejen dobrovolníka, ale pomůžeme našim klientům navázat další přátelské vztahy, kterých není nikdy dost. Nejen osobnostním projevem je kolegyně Julie správným člověkem, ale je právě tou dobrou duší nejen pro naše dobrovolníky a klienty, ale i pro nás pro kolegy.

Předchozí článekDalší článek