SeneCura SeniorCentrum Slivenec

Mezigenerační vernisáž v SeniorCentru Slivenec

Mezigenerační setkávání v rámci našeho programu „Povídej“ se neomezuje pouze na společné tvoření dětí a seniorů. Tentokrát se krásně propojilo obojí na vernisáži naší klientky, výtvarnice Jenny Hladíkové.

Vernisáž zahájila paní Julie Kašparová, která pohovořila o celoživotní vášni paní Jenny Hladíkové. Tou jsou tapisérie (gobelíny), z nichž právě jedna s názvem „Pohled z hradu Krakovec“ byla hned po paní Jenny hlavní hvězdou odpoledne. Na stěně společenské místnosti se tapisérie krásně vyjímá. Krajina na ní je neskutečně plastická. Není divu, že díla paní Jenny Hladíkové jsou k vidění po celém světě, jak ve veřejných, tak i soukromých sbírkách.

Vernisáže se zúčastnily i děti z družiny ZŠ Slivenec. Malí umělci nakreslili zimní motivy a výkresy byly již dříve rozmístěny ve společenské místnosti a označeny pouze čísly. Všichni přítomní shlédli všechna díla, a do klobouku vhodili čísla pro ně nejhezčího výkresu. A že bylo z čeho vybírat! Sčítání hlasů pak proběhlo pod bedlivým dohledem dětské hlasovací komise. Ovšem víte sami, že umění se těžko hodnotí a mnozí skvělí umělci byli často původně nepochopeni. Proto pro nás všichni malí malíři zvítězili!

Více fotografií z akce ZDE

 Další článek